Bålbrenner Solo Stove

Sjekk: www.bålvarme.no

Her finner du nettsida mi rundt bålbrenneren.

En bekjent av meg hadde kjøpt en bålbrenner. Det var en positiv og varm opplevelse. Denne er ypperlig til å varme seg etter lange, kalde timer elva (lett å frakte med seg). Denne opplevelsen måtte jeg tilby kundene mine. Kan være julegave til deg selv eller familien.

Vi leverer dem i to størrelser. Solo Stove Bonfire (den største) og Solo Stove Ranger.

Den er svært rask å tenne opp – og du kan bruke det du finner ute i skogen, kongler, kvist, ved… Straks den er varm vil sirkulasjon av varm luft også brenne røykgassene og dermed blir det tilnærmet ingen røyk i øynene. Ventilasjonsringen i bunnen (følger med) gjør at du kan bruke dette flotte bålet også på tregulvet på verandaen. Samtidig blir askenivået for ingenting å regne. Denne er ypperlig til varme, kos rundt bålet og grilling av mat.  Kjelen er også lett å frakte med seg.

Den har doble vegger, hvor ferdig varmet luft kommer til toppen av brenneren. Her brenner den røykgassene fra veden og det er tilnærmet ingen røyk fra bålbrenneren. Alle som har brent bål vet at røyken er en stor plage. Det slipper man når denne blir varm, og det skjer fort.

Hull i bunnen gjør også at flammene får luft, som gjør hele prosessen enklere og raskere.

Den største kjelen, Solo Stove Bonfire, har vitale mål som høyde 35,5 cm. Diameter er 49.5 cm og vekt 9 kg. Prisen er kr 4890 inkludert mva og plus porto. En formsydd bag følger med. Denne er perfekt til å ha hjemme (men kan også flyttes i medfølgende veske)

Bålopplevelsen blir perfekt og røyfri

Når en ser på kjelen med termokamera, oppdager en at ringen i bunnen holder bare  20 grader Celcius . Selve ovnen blir jo svært varmt etterhvert

 

Selve bålet holder nesten 500 grader Celcius

Temperaturen avleses ved krysset

Her ser vi godt at temperaturen langs overflata bare 33 grader. En ser varmen i ringen langs toppen hvor røykgassene brennes. Ringen mot underlaget (helt under) holder bare 20 grader

Bålet  holder 500 grader. På bildet holder veggen i kjelen 17 grader. Men pass på, denne overflata blir raskt varmere.

Ringen mot bakken holder rundt 20 grader og vil ikke lage brennmerker mot tregulvet på verandaen.

 

Den litt mindre modellen heter Solo Stove Ranger og koster

kr  3990 inkl mva og plus porto. Denne fungerer like effektivt og er

perfekt å frakte med seg i medfølgende veske

Størrelsen er høyde 31,7 cm

diameter 38 cm

vekt 6,8 kg

inkl varetrekk

perfekt til å frakte med seg

Her har du den perfekte tur kameraten på campingen. Denne størrelsen er flott til å ha med når man kan kjøre dit man skal campe.  Har du en bobil eller en campingvogn, og ønsker å ha en bålbrenner som ikke er sjenerende for andre, så er Solo Stove Ranger midt i blinken. Ha med deg ved eller bruk det du måtte finne på stedet som kongler, kvist , vedbiter osv

Som våre andre bålbrennere, så er Solo Stove Ranger tilnærmet røykfri. Ingen sjenerende og plagsom røyk så fort brenneren blir varm! Den fungerer som en nymotens peis, som har nok tilsig av luft til å skape sekundær forbrenning, som da antenner gassene som utgjør den sure røyken.                                                                                      

                                                                       Da blir det godt å sitte inntil varmen.